Sayın MB277,
benim satın alabilmem için izin çıkana kadar tabancama iyi bakarsanız sevinirim

. Fotoğraflar için size de sayın Avcı41 e de çok teşekkür ederim. Ne siz gelebildiniz, ne de ben. En sonunda sayın Avcı41 aramızı buldu.
Sayın Alpago,
bu bir şaka mı? Eğer şaka değilse sizi LugerForum'daki üstatların eline veririm. Yandım Anam türküsünü çığırmaya başlarsınız. Tabi buldunuz burada beni tek başıma sıkıştırın istediğiniz gibi. Sayın sevgili ustam tokoglu, neredesin? Çırağını aşağı mahallede kıstırdılar

.
Sayın vougefalcon,
çağrımı Sakarya ilimizden, biz yaşlarda yeni bir Luger meraklısı arkadaşımız duymuş ki, bana e-mail ile ulaştı. Göndermiş olduğu fotoğraflardan anlayabildiğim kadarıyla elinde orjinal haliyle muhafaza edilmiş 1908 öncesi üretim, 7,65 mm x 21mm Parabellum (.30 Luger) kalibreye haiz, yaklaşık 4,5 inçlik namlu uzunluğunda pırıl pırıl bir DWM üretimi Luger var.
İşin güzel tarafı tabancanın geçmişini de biliyor (ne zaman Türkiye'ye gelmiş, hangi ailenin hangi fertlerinin üzerine ruhsatlandırılmış gibi). Kendisi bu Luger'i bana göre çok uygun bir fiyata satın almış.
Anladığım kadarıyla bana da bizim forum üzerinden ulaşmış. Umarım en kısa süre içerisinde forumumuza üye olur ve bu nadide Luger'in fotoğraflarını bizlerle paylaşır.
Kendisi daha çok yivsiz av tüfeklerine meraklıymış ve bu Luger ilk tabancasıymış. Onun da sizin gibi Luger zehrine maruz kaldığından endişe ediyorum ;-) .
Not: Bu tip Luger'lere halk arasında ince-orta deniliyormuş. Ustam öyle dedi.
İnce sıfatı haiz olduğu kalibreye, orta ise namlu boyuna atfen söylenmiş.