(26-12-2020, 07:41 PM)Sabri demiş ki: Sayın aseyhan,
Elbette vergisi neyse ödeyeceğiz, sorun vergi değil de gümrükten çıkabilmesi. Ancak bu tapalar 400 lük paket halinde gönderiliyor. Sizce tüketim malzemesi, ticari mal olarak mı nitelendirilir şimdi?
Saygılar
Sn Sabri,
Bir kaç yıl önce bir çin sitesinden aynı küçük tornavida setinden (kartlık cüzdan tabir edilen cüzdanlar boyutunda) 4 adet almıştım bir kendime birer tane iki arkadaşıma dur bir tane de enişteye alayım vs derken... 4 oldu.
Ticari maksatla getirdiğime kanaat getiren posta gümrüğü memurları, gümrük müşaviri tutmam ve ticari mallar için olan prosedürü izlemem gerektiğini belirtince onlara hediye edip çıktım posta müdürlüğünden.
Google'da aradım, eskiden 2 adetten ve x eurodan fazla olmamak kaydı ile diye bir ifade vardı bireysel posta işleri ilgili soru cevapta. Harun beyin belirttiği daha güncel bilgi muhtemelen, şimdi sadece 1500 euro diyor.
https://www.ticaret.gov.tr/gumruk-isleml...-muafiyeti
Bu arada bu her şeyin gümrüklenmesi düzenine girildiğinden beri aslında iyi oldu. Yasaklı olma vs. ihtimali olmayan ürünler olduğu sürece vergisi dahil kapınıza kadar getiriyor PTT. Bir sürü ıvır zıvır alıyorum sorunsuz.
Ama alışveriş yaptığım tüm hobilerim arasında bu açıdan en sıkıntılı olanı tabi ki atış/silah hobim..
Örneğin: Zoraki havalı tabanca için aldığım plastik ön el tutmağı için emniyetten yazı istediler benden bir seferinde.. Memure hanım, "müstahdem arkadaşa sordum silah parçasıymış bu dedi" diyerek elime tutuşturdu yazıyı. Onu da bıraktık gümrüğe tabi.. Radyo amatörüyüm telsiz ile de ilgili sınırlamalar var ama amatör telsizci kimliğinizi gösterince çok da zorluk çıkmıyor. Bizim memlekette silah deyince işler ekstra zorlaşıyor..
Umarım elinize sorunsuz geçer denemelerinizin sonuçlarını görürüz forumda.
saygılarımla.