Konular: 1
Aldığı teşekkür: 1 mesajda 1
Verdiği teşekkür: 0
Rep Puanı:
1
Anlayışınıza teşekkür ederim. Şu an hepiniz karşımdaymışsınız gibi geliyor bana ve utancımdan yüzüm kızarmış vaziyette. İnanın anlayışınıza teşekkür ederim.Ben onu ortaya alacağım zaten hiç şüpeniz olmasın. Gerçekten çok özür diliyorum tüm mederatörlerden ve üstalarımızdan ilginize ve samimiyetinize çok teşekkür ediyorum.
saygılar
Konular: 3
Aldığı teşekkür: 0 mesajda 0
Rep Puanı:
1
30-09-2009, 05:11 PM
(En son düzenleme: 30-09-2009, 05:18 PM KUBİLAY.)
Belki biraz anlaşılmayan dilde yazıyorum.Belkide yanlış harfler,kelimeler,imla ve noktalama hataları yapıyorum.Bu biraz da Türkceye uzun zaman uzak kalmamdan kaynaklanıyor,daha çokta aceleciliğimden ve sabırsızlığımdan oluyor.Şimdi yazdıklarımı bile 40 kez düşünerek ve yanlış yazmamaya gayret ederek yazıyorum.Agresif bir insan degilim ama sık sık uyarılmak da beni biraz üzsede,sayın lupus bey yerden göge kadar haklıdır.Ona ve diğer arkadaşlara karşı bir saygısızlığım olmuş ise beni affedin...Biraz geç kalmış olabilirim özür dilemeye,ama sık sık siteye giren birisi değilim...Kusurumu tekrar tekrar af edin..Sn:lupus ve tüm dostlar.. SAYGILARIMLA
Konular: 522
Aldığı teşekkür: 1,704 mesajda 10,463
Verdiği teşekkür: 2,563
Rep Puanı:
3,943
Arkadaşlar, son zamanlarda yukarıdaki mesajı kaç kez kopyalayıp, cevaben gönderdiğimi hatırlamıyorum. Bu kurallara uymak gerçekten bu kadar zor ve biz insanlardan gerçekten yapılması imkansız bir şey mi istiyoruz, yoksa insanlar her zamanki umursamazlığı içerisinde mi, bilemiyorum...
Konular: 43
Aldığı teşekkür: 102 mesajda 1,030
Verdiği teşekkür: 1,161
Rep Puanı:
945
Yaşamımız da manevi değeri olan tonla şeyin elimizden kayıp gitmesini, boş gözlerle sadece seyrediyoruz. Biraz dikkat ve daha çok kitap okuyarak hem konuşma hemde yazışma dilimizi, oldukça kısa bir zaman zarfında aslına uygun bir hale getirebiliriz. Geçen zaman bizi bazı noktalarda belki geliştirirken, kutsallarımızı sakınmak noktasında çok hazindir ki; yozlaşıyoruz. Yılların dilimiz üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi anlatan alıntı bir yazı yolluyorum.
"Her geçen gün Türkçe´nin biraz daha yozlaştırıldığını görüyoruz. Dilimizdeki yabancı kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor. Aşağıda yıllar içinde Türkçe´de nasıl bozulmalar olduğunu gösteren çarpıcı bir metin var!
Yıl: 1965"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle ´akşam-ı şerifleriniz hayrolsun´ dedim..
"Yıl: 1975"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim,heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle ´iyi akşamlar´ dedim..
"Yıl: 1985"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonrakendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle ´hayırlı akşamlar´ dedim..
"Yıl: 1995"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle ´selâm´ dedim..
"Yıl: 2006"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. ´Hav aryu yavrum?´"
Konular: 9
Rep Puanı:
7
15-01-2010, 09:31 PM
(En son düzenleme: 15-01-2010, 09:34 PM redfin.)
Yıl: 2010 "Abe, onu krşmda ööle grnce çüşş fln oldm. OLm bu iş bizi ksr dedm, fena gçrz ddm..
Wht 4 yane. But eM0 diiLm ki bn, baktim htn da bana ksk. Sarıl olm ddm, bu karı senn...
ASL?"
Öyle bir sinir yaratık ki bu lisanı kullanan, sıksan cephaneye yazık.
O kadar yani.
Konular: 43
Aldığı teşekkür: 102 mesajda 1,030
Verdiği teşekkür: 1,161
Rep Puanı:
945
Sn. Redfin,
Allah'tan bizim taraftasınız. Yoksa dilimizi sizden daha iyi tahrip eden başka bir eşref-i mahlukat görmedim. Saygılar...
Konular: 9
Rep Puanı:
7
Sayın Kıraç Ata,
Yaklaşık 5 yıldır yöneticisi olduğum bir başka forumda neler çekiyorum bu tiplemeler yüzünden anlatamam.
Forumdan kova kova bitiremedim. Hala gelmeye devam ediyorlar. Bir tuhaf lisan kullanıyorlar ki anlamak, anlaşmak, iletişim kurmak na-mümkün.
Ancak sopadan anlıyorlar eşşek sıpaları.
Meşe dili evrensel dil ne de olsa.
Konular: 2
Aldığı teşekkür: 0 mesajda 0
Rep Puanı:
3
Üstadlarım; Tamam anladım Türkçe yi koruyalım hep birlikte. Bunuda türkçe kullanıyorsak, dilimiz türkçeyse?
.....Türkçe isimler kullanmaya dikkat etsek daha iyi olur diye düşünüyorum...!! SAYGILARIMLA..