İlk sorunuzun cevabını tam olarak anlayabilmek için öncelikle aşağıdaki animasyonda cock / decock şıklarına tıklayarak izlemenizi öneririm.
http://www.genitron.com/Basics/Interacti...tta-Pistol
Emniyet manivelası aşağıya döndüğünde horoz düşmüyorsa neden / nedenleri;
1. Sürgü / gövde toleranslarındaki bozukluk,
2. Gövdedeki horoz düşürme manivelası toleranslarında bozukluk,
3. Horoz kurma parçası toleranslarında bozukluk olabilir.
Zati demirbaş beylik silahı Yavuz 16 Compact MC bir arkadaşımın silahında, emniyet manivelasını devreye soktuğunuz halde, kurulu horoz düşmüyordu. Sürgüye üstten bir darbe vurunca horoz düşüyordu. Aynı şekile bazen emniyet manivelası aşağı pozisyonda sürgü manevrası yapıldığında horoz kurulu kalıyordu. Bu nedenle sorunun büyük ihtimalle sürgü / gövde toleransları ile alakalı olduğu düşünülebilir.
Nedeni ne olursa olsun, yapılması gereken şey, o tabancanın horoz düşürme fonksiyonunu asla kullanmamaktır. Aslında en akıllıca şey, hiçbir yerli silahın horoz / iğne düşürme fonksiyonunu kullanmamaktır.
Silahınız horozlu / iğneli ateşleme sistemine sahip olduğu için, namlu fişek yatağında fişek sürüp, horozu tetikle ve eller emniyet çentiğine kadar indirebilir, bu şekilde namlu fişek yatağı dolu, çift hareketli konumda taşıyabilirsiniz. Ama gerçekten çok ciddi çalışma, alışkanlık, dikkat isteyen bir ameliyedir. CZ 75 tabancalarını bu şekilde namlu fişek yatağı dolu, çift hareketli olarak taşıyan pek çok silah sahibi var. Ama biraz önce belirttiğim gibi, herkese göre bir ameliye değildir, herkese tavsiye edilebilecek bir ameliye hiç değildir.
Namluda fişek sıkışmasının pek çok nedeni olabilir. Bunun en sık nedeni mühimmat kusurlarıdır. Bir ara ortalıkta 30 mm' den uzun 9x19 mm MKEK fişekleri dolanıyor, şarjör veya elle yapılan doldur boşalt manevralarında namlu fişek yatağında sıkışıyordu. Öncelikle mühimmatınızı kontrol edin. Eğer mühimmatta sorun yoksa tırnak, tırnak yayından başlayarak fişek / kovan tahliyesi esnasında çalışan tüm parçaları, altlarını iyice temizleyerek kontrol edin. Tabancanızı mutlaka atış yaparak test edin. Çünkü elle sürgü manevrası yaparak fişek sürmek yoluyla mekanik kontrol yapmak her zaman çok sağlıklı ve doğru sonuç vermeyebilir.
İyi akşamlar.