Mesajlar: 505
Konular: 18
Aldığı teşekkür: 227 mesajda 2,126
Verdiği teşekkür: 1,468
Katılım: Sep 2015
Rep Puanı:
282
İşin aslı benim kullandığım tüfekte 3000 atım civarlarına hiç problemsiz geldi (30 Gr. Üzeri fişeklerle). Bu performansı karşısında gerçekten şaşırdım diyebilirim. Kullandığım boru tip şarjörlü kinetik Stoeger' de, gaz sistemli Armsan serilerinde 2-3/1000 oranında tek tük takılmalar yaşadım.
Kutu şarjörlü sınıfında, hatta yerliler kategorisinde genelleme asla yapamam ama kendi tüfeğim özelinde değerlendirirsem şayet şarjöründe 32 Gr. Ve üzeri ithal kaliteli fişek basılı ise güvenimi kazanmaya başladı diyebilirim.
Hem baştaki video hem de forum üzerindeki konu ile bir şekilde yolu keşisen meraklı silahseverler tüfek hakkında çok soru sordu. Hiç birine " " Al iyidir." veya "Güvenebilirsiniz." demedim, demem de. Ancak piyasa da güvenilir olarak anılan çoğu tüfek karşısında, 3000 atım ile kendi tecrübe ettiğim tüfek tercihim olurdu. Yani o kadar atımın hakkını sorunsuz veren tüfeğe işe yaramaz demekte tüfeğe haksızlık olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
Mesajlar: 121
Konular: 18
Aldığı teşekkür: 78 mesajda 589
Verdiği teşekkür: 472
Katılım: Sep 2014
Rep Puanı:
52
Sağlıklı çalışan, hele ki kompansatör ile dizginlenmiş bir şarjörlü yivsiz tüfek ve onun tüfeği ile bolca mesai yapmış sahibinin karşısına yakın muharebede çıkmak benim için büyük cesaret olurdu.
Saygılarımla.
Mesajlar: 5,245
Konular: 88
Aldığı teşekkür: 1,938 mesajda 14,509
Verdiği teşekkür: 3,162
Katılım: May 2009
Rep Puanı:
772
Bu tüfeğin üretime başlamasının öncesinde Armsan'a bir ziyarette bulunmuştum. Konu geçtiği sırada bu tüfeğin prototipini toplantı odasına getirdiler. Üretim müdürü arkadaş da tüfeği tanıtmıştı. AK47 sistemi ve kutu şarjörlü yivsizlerde sıkça karşılaşılan iki soruna nasıl bir çözüm getirdiklerini sormuştum:
AK47 sıkıntısı olan altında irca yayının çalıştığı, mekanizma üzerindeki metal plakaya yük binmesi durumunda tutukluk yapması hadisesini, uzun optik kızağın ön ve arkadan desteklenerek plaka bölgesinin yüksüz bırakıldığını söylemişti.
Kutu şarjörden besleme sorunları için de kendisinin bir mekanizma tasarlayarak fişeklerin yatağa eğimsiz olarak beslenmesini sağladığını, bu nedenle kutu şarjörden fişek beslemesinde sorun yaşanmadığını, testlerin sorunsuz devam ettiğini söylemişti.
Görülüyor ki, kullanıcılar bu iki yönden sıkıntı çekmemişler, tüfek buralarda sorunsuz çalışıyor. Ancak neden üretimden kalktı, bilemiyorum. Bazen pazar darlığı, bazen yüksek üretim maliyeti, bazen de üreticinin kaynaklarını daha verimli bir modele ayırmak zorunda kalması buna neden olabiliyor.
Mesajlar: 7
Konular: 0
Aldığı teşekkür: 5 mesajda 10
Verdiği teşekkür: 0
Katılım: May 2020
Rep Puanı:
0
Sn.Harun.. şarjörlü tüfek üreticileriyle olan diyaloglarım ve bu pazara olan ilgim sonucunda ( en azından dışarıdan bakan biri olarak) şunları söyleyebilirim ki ,
1 -AK platformu diğer AR 15 benzeri tüfekler kadar aksesuar kullanımına ve kişiselleştirmeye açık değil ( profesyonel markette çok güzel ürünler var tabii ki ama ya çok kısıtlı ya çok pahalı )
2 - Armsan iyi bir firma dolasıyla tüfeğini rekabetçi bir fiyattan sokmadı piyasaya
3 - AK platformlarının en iyi kişiselleştirildiği örnekler Molotlardır ki hiç bir yerli üretici yakın zamana kadar bu detaylara girmedi
Aslında yivsiz AK platformunda da değişik icra yayı ,kundak vb seçenekleriyle gayet tepmesi az ve iyi çalışan tüfekler yapılıyor..Yeter ki üreticilerimiz biraz enerji harcasın.
saygılarımla
Mesajlar: 1,514
Konular: 21
Aldığı teşekkür: 225 mesajda 1,668
Verdiği teşekkür: 713
Katılım: Mar 2010
Rep Puanı:
463
Armsan RS-S1'in üretimi devam ediyor, sadece adetler eskiye nazaran daha az.