09-06-2009, 01:01 AM
Birde "Optiksiz tüm ateşli silahlar 2 göz açık atılır" demişsiniz. Bunun nedeni nedir ? Benim bildiğim nişan alırken sol göz kapatılır.
Konuyu Değerlendir
Nişan Almak Ama Nasıl ?
|
revolver demiş ki:Açıklamaların için teşekkürler Sn. Ansamselcuk. Peki sabit gez ve arpacığa sahip tabancalarda ne yapmamız gerekir peki ? Mesafeye göre namluyu yukarı kaldırmak veya aşağıyamı indirmek gerekir ?
revolver demiş ki:Birde "Optiksiz tüm ateşli silahlar 2 göz açık atılır" demişsiniz. Bunun nedeni nedir ? Benim bildiğim nişan alırken sol göz kapatılır.
lupus demiş ki:Sn.Lastmohikan, baskın eli ve gözü farklı taraflarda olan istisnaları da unutmayalım lütfen...Sn. Lupus,
oncearocker demiş ki:Sayın OTHER, nefesin düzenli şekilde verilirken atış yapılması gerektiği yönündeki görüşünüze katılmıyorum. Zira öncelikle; nefes verilmesi de beyinle kontrol edilen bir vücut fonksiyonu olup, atış sırasında düzenli nefes verme düşüncesi-çabası, beynin nişan almaya odaklanmasını olumsuz etkileyecektir. Ayrıca atış tek bir mermi ile sınırlı değilse, her bir atımın düzenli nefes vermeyi sekteye uğratması kuvvetle muhtemeldir. Yine nefes verme süresi, atışın sona erdirilmesi süresine koşut olarak ayarlanmazsa, diğer bir anlatımla nefes tükendiğinde hala atış yapmaya devam ediliyorsa, vücudun durağanlığı bozulacak, atış bundan olumsuz olarak etkilenecektir. Diğer yandan vücut belirli bir efor sarfettikten (örneğin bir miktar koştuktan) hemen sonra, hızlı solunum nedeniyle düzenli nefes vermek dahi zorlaşmaktadır. Bu suretle yapılacak atışlarda nefesin tutulmaması atıcıyı arzulanan sonuçtan oldukça uzaklaştıracaktır.Sn.oncearocker
Dolayısıyla kanaatimce atış sırasında nefesin tutulması gerekmektedir. Ancak solunum fonksiyonuna bu şekilde ara verirken beyin için yeterli oksijenin alınması için, genellikle derin nefes alıyoruz. Derin nefes aldığımızda göğüs kafesi genişliyor ve bu da vücutta bir gerilim yaratıyor. Bu gerilim giderildikten sonra nefesi tutarak atış yapmak daha iyi sonuç veriyor. Aldığım derin nefesin yaklaşık 2/3' ünü vererek, göğüs kafesini olağan haline getirip, kalan havayı diyafram bölgesinde tutarak yaptığım atışlarda en iyi sonuçları alıyorum. Bence vücudun durağanlığını temin için uygulanması gereken yöntem; nişan alınmış pozisyonda derin nefes alıp, nefesin yaklaşık 2/3' ünü verdikten sonra nefesi tutarak, müteakip (yaklaşık) 8-9 saniye içerisinde atışı tamamlamaktır.
Saygılar...