Konular: 11
Aldığı teşekkür: 39 mesajda 170
Verdiği teşekkür: 444
Rep Puanı:
19
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre 01.01.2018 tarihinden itibaren Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet ile seyahat sırasında teslim edilen tabanca için 20 TL. ücret alınacak...
Tabanca ne kadarlık bir yer kaplıyor acaba? 20 TL. büyük bir rakam değil ama insanı bezdiriyorlar doğrusu...
Konular: 26
Aldığı teşekkür: 31 mesajda 92
Verdiği teşekkür: 20
Rep Puanı:
19
01-11-2017, 04:25 PM
(En son düzenleme: 01-11-2017, 04:26 PM septia.)
20 TL. büyük para değil diye bugün ses çıkarmazsan yarın 200 TL'yi yasladıklarında ses çıkaracak durumun olmaz.
Konular: 19
Aldığı teşekkür: 87 mesajda 591
Verdiği teşekkür: 207
Rep Puanı:
421
Taşıma ruhsatının ayrıcalık olduğunu onlar da fark etmiş demek ki...
Konular: 0
Aldığı teşekkür: 4 mesajda 25
Verdiği teşekkür: 15
Rep Puanı:
2
Emniyet ve TSK personelinden almasınlar bari
Konular: 0
Aldığı teşekkür: 5 mesajda 20
Verdiği teşekkür: 18
Rep Puanı:
0
Anlamsız bir uygulama.
Şahsi kanaatim;
Esasen Silah sahibinin üzerinde taşıdığı fişek miktarı, tabancanın namlu boyu vs. Tüm parametreler göz önünde bulundurularak, her birinin sayısal karşılığı en yüksek devlet memuru maaşının karesiyle çarpılarak elde edilen rakam,
Silahseverlere vergi olarak yansıtılmalıdır. Üstelik sadece uçak ta değil, kişinin özel mülkünde yada özel aracında bulunduğu zamanlar da dikkate alınmalı ve özel taşıma vergisi olarak yansıtılmalı.
Ben böyle düşünüyorum.
Bu şekilde daha anlamlı olacağını düşünüyorum.
Bu arada ben taşıdığım silahlar için, silah ruhsat harcı, vergisi vs. ödemiyorum.
Ama işte her vicdan sahibi insan gibi bende böyle şeylere sinirleniyorum.
Saygılar.
Konular: 3
Aldığı teşekkür: 31 mesajda 164
Verdiği teşekkür: 180
Rep Puanı:
60
Fişek başına da 1 tl yazsınlar, hatta teslim etmeden silahları söküp temizlesinler bahşiş de alırlar.
Konular: 69
Aldığı teşekkür: 688 mesajda 5,123
Verdiği teşekkür: 1,018
Rep Puanı:
627
02-11-2017, 12:10 PM
(En son düzenleme: 02-11-2017, 12:12 PM harun.)
Prosedür şöyledir:
Terminal girişinde teslim edilen silahlar, evrakı ile birlikte havayolunun güvenlik poşetine konulur.
(Bu poşet, silahı darbelerden korusun diye Pegasus için balonlu naylondan yapılmıştır, diğerilerini bilmiyorum.)
"Security item" olarak nitelenen silahlar, yine havayolunun sadece bu işe özel istihdam edilen görevlileri tarafından, silah teslim noktasından, sizin seferinizi yapacak uçağa taşınır. Uçağın kargo bölmesinden belirlene yere yerleştirilir, evrakı kabin amirine iletilir ve kaptana bilgisi verilir.
Uçak varış noktasına geldiğinde, yine havayolunun sadece bu işle görevli personeli tarafından uçaktan alınarak terminal çıkışındaki silah teslim noktasına evrakı ile birlikte ulaştırılır.
Yani silahlarınız özel kargo muamelesi görür. Her havayolu bunlar için ilave istihdam sağlar, bu personel periyodik olarak eğitilir, bu personelin girişte ve belirli zamanlarda güvenlik soruşturması yapılır, ve de ilgili prosedürler uygulanır.
Anlayacağınız üzere, silah taşıma işi 1 kg ek ağırlık taşınması gibi basit bir konu değildir. Havayoluna ek masraf söz konusudur. Bu masrafın ve iş yükünün karşılığı 20 TL midir, o tartışılır. Pegasus gibi tüm ek masraflardan arındırılmış fiyatla bilet satan havayolları (LCC - Low Cost Carrier) için, bu tip ilave masrafların hizmet sunulana yansıtılması normaldir. THY gibi tam hizmet veren havayollarında bu hizmet için ek ücret talep edilmesi ise havayolunun taktiridir.
Konular: 8
Aldığı teşekkür: 384 mesajda 2,367
Verdiği teşekkür: 1,552
Rep Puanı:
127
Çok afedersiniz, ben diğer hassas kargolardan yahut bagajlardan hiçbir farkı olmayan, ekstra bir taşıma prosedürü gerektirmeyen spor malzemelerim için yıllarca ek kargo parası ödedim (30 Euro ile 60 Euro arasında değişiyor). Halen de check-in'de "bu nedir?" diye sorduklarında "yay" demek zorunda kaldığım malzemelerim için ödüyorum. Bu parayı kocaman çantası olan golf ve kayak sporu ile uğraşanlar ise ödemiyor, orası ayrı...
Şimdi, bunu bir silah sever olarak söylüyorum; evrak muamelesi olan, özel taşıma ve saklama koşulları gerektiren silah taşınması için asıl garip olan bir ücret alınmıyor olmasıdır. Bu uygulamada eleştirilecek bir yan alınacak para olmamalıdır... Eğer bu ücret sadece "vur abalıya" harçtan muaf olamayan kesimden alınacak ise, işte bu eleştirilebilir.
Saygılarımla.