Konular: 4
Aldığı teşekkür: 46 mesajda 388
Verdiği teşekkür: 313
Rep Puanı:
21
21-10-2016, 09:51 AM
(En son düzenleme: 21-10-2016, 09:58 AM Karacula.)
İyi günler değerli forum üyeleri.
Dahan önce Sn. Osman ORTAÇ'ın tanıtım videosunu çektiği ( ), Desert Eagle VII 357 Magnum tabanca daha önceki sahibi tarafından krom kaplatılmış. Kaplamanın bazı bölümlerinde ton farkları mevcut. Gez ve arpacık da krom ile kaplanmış. Hali hazırda tabancanın orjinalliği gittiği için, tabancayı yeniden kaplatmaya/boyatmaya karar verdim.
Sn Lupus'un tabancayı incelediğinde daha önce siyah renkte olduğunu belirtmişti. Benim gönlüm de orjinal rengine döndürmekten yana. Ancak sizlerin de bu konudaki görüşlerini almak istiyorum.
Sizce tabancaya ne tür bir boya/kaplama işlemi uygulanmalı?
Bünyamin ustanın internet sayfasındaki seçenekleri Anket'e ekliyorum. Katkılarınız için şimdiden teşekkürler..
Konular: 3
Aldığı teşekkür: 73 mesajda 330
Verdiği teşekkür: 72
Rep Puanı:
21
Sn karacula , madem silahın orijinalliği gitmiş bence komple işlemeli altın kaplatın ama genede ustaya bir sorun hangisi daha sağlıklı olur diye sonuçta silah öncesinde bir işlem görmüş. Saygılar.
Aldığı teşekkür: 2 mesajda 2
Verdiği teşekkür: 7
Rep Puanı:
3
Sn. Karacula selamlar silahin satışta olan versiyonlarında fırça krom kaplama diye gecen paslanmaz çelik 1911 tabancalar gibi yanlari parlayan modeli mevcut ama ülkemizde bu kaplamayı yapabilcek usta varmıdır varsa kimdir onu üstadlar daha iyi bilir silahın siyah rengi ile krom rengi arasinda ABD de 300-400$ fark var operasyonel yönden dezavantajlı olsada Deli Yürek dizisinden dolayı bu silah benim içinde bir efsanedir saygılar.
Aldığı teşekkür: 4 mesajda 3
Verdiği teşekkür: 0
Adına yakışır şekilde çöl sarısı.
Konular: 0
Aldığı teşekkür: 3 mesajda 16
Verdiği teşekkür: 2
Tabanca çok iyi ya. Bende araştırıyorum.
Aldığı teşekkür: 2 mesajda 2
Verdiği teşekkür: 7
Rep Puanı:
3
15-11-2016, 08:38 PM
(En son düzenleme: 15-11-2016, 08:41 PM kanunadamı5506.)
Sn. Karacula hayırlıolsun hoş gözüküyor, kaplamayi nerde yaptırdınız maliyeti ne kadar tuttu acaba?
Aldığı teşekkür: 46 mesajda 388
Verdiği teşekkür: 313
Rep Puanı:
21
Sn. kaunadamı5506, tabancaya Ankara'da SilahşörAv Bayinde Bünyamin Usta tarafından siyah lak boya uygulandı. Kabze kısmında daha önceden kalma ufak korozyonlar kumlandı. Bünyamin Usta, silahın çalışmasına doğrudan etkisi olacağını düşündüğü ve hali hazırda sorunsuz çalıştığı için gaz pistonu ve bolta herhangi bir işlem yapmadı. 350 TL. ödedim. Sanırım daha az hacimli bir tabanca için daha uygun bir fiyat alınabilir. Ceracote kaplama içinse yanlış hatırlamıyorsam 700-800 TL civarında bir fiyat isteniyor..
Aslında aklımda meneviş uygulatmak vardı ancak bakımında ve korumasında sorun yaşarım düşüncesiyle lak boyada karar kıldık.