Sayın aseyhan,
Tek kurşun veri bankanız için iki fişeğin incelemelerini 11.12.2016 tarihinde 47 cm namlu uzunlukta Benelli supernova ile yaptım yaptım, sonuçları sizinle paylaşıyorum
RIO Royal Brenneke
12 Gauge Brenneke tarzı tek kurşun. Fişek toplam uzunluğu 57,88 mm Toplam ağırlığı yaklaşık 43,5 gm. T3 diplik mevcut. Brenneke çekirdek mantar tapaya vidayla tutturulu beraberce ağırlığı yaklaşı 32 gm. Çekirdek kurşun ama biraz okside dökümü bana çok düzgün gelmedi. Barut tipi ve kapsül konusunda bilgi sahibi değilim resimlerden çıkartabilirsiniz.
2,5 metrede ölçtüğüm namlu çıkış hızı yaklaşık 1400 fps ancak 44 fps oynamalar var. 30 metrede grupman 4,22 cm
Bashieri & Pellagri Palla (Lead Free)
Brenneke tarzı bir fişek. Toplam uzunluğu 60,11 mm. T3 diplik mevcut. Toplam ağırlığı yaklaşık 33 gm civarı. Kalay dan imal edildiğini öğrendiğim Çekirdek çok düzgün, plastik bir tapayla bütünleşik ağırlığı 22,5 gm. Barut tipi ve konusunda bilgi sahibi değilim, Sitesinde DB diyor. Kapsül plastiğin altında kalıyor, seçemedim, sökme çabalarım başarısız oldu.
![[Resim: BP%20Palla_zps3jnojxir.png]](http://i1024.photobucket.com/albums/y303/Sabri_m/BP%20Palla_zps3jnojxir.png)
2,5 metrede ölçtüğüm namlu çıkış hızı 1750 fps en fazla fark 12 fps oldu. (Sitesinde 602 m/s=1975 fps). 30 metrede 1,5 cm lik grupmanı var. Hızlı ve isabetli bir kurşun
Umarım veri bankanıza katkısı olmuştur
Saygılarımla