Sn courvoisier,
Biliyorsunuz sizi, üslubunuzu çok taktir ediyorum. O yüzden son derece açık bir şekilde "neden siyaset konuşulmasını istemediğimizi" yazacağım, anlatmaya çalışacağım.
Siz başından beri buradasınız, size anlatmama gerek olmamasına rağmen, kamuya yazdığım için anlatayım.
Forumumuz gibi, konumuzda sektörle hiçbir ilişkisi olmayan, tamamen silahsever-kullanıcıların kurduğu bir forum yok. Ve inanın tarafsız olmanın, tarafsızlığı korumanın önüne koyulmaya çalışılan birçok engel, baskı var. Bizler zaten bunlarla uğraşıyor, deyim yerindeyse "boğuşuyoruz"..
Ancak bu forumda "kuruluş amacının dışında" , siyaset, kritik konular konuşulur, tartışmalar çıkarsa bu forumumuzun bu özelliğini korumakta önümüze çok daha büyük engeller çıkartacak, forumun geleceği ve bahsettiğim "özelliğinin korunması" anlamında ciddi problemler oluşacaktır.
Bunu da öngörebiliyoruz.
Bakın son yolladığınız paylaşımı, "kendi adıma" bu bilginin paylaşımı açısından ben çok beğendim mesela.
Ve evet, her vatandaşın ülkesiyle ilgili dertleri olmasına, ülkenin siyasetini konuşmasına, gelecek nesillere aktarmasına kesinlikle katılıyor ve inanıyorum. Hele de tarihi ile ilgili olanlarına.
Ancak bu forumun "başka bir işi" olduğuna, varolan işini doğru yaptığına, Yurdumuz da çok önemli bir açığı kapattığına inanıyorum.
Ve eğer "bunları konuşmak" forumun kendi işini,yapmakta olduğu bu çok önemli işinin önünde engel oluşturacaksa, ki oluşturacağı düşünülüyor; o zaman bunların başka platformlarda konuşulması gerektiğini, bunu riske atamamız gerektiğini de düşünüyorum.
Şöyle bitireyim, evet konuşulmalıdır, herşey konuşulmalıdır (zaten şu anda bir konuyu konuşmayalım dediğime kendime inanamıyorum..o da ayrı mesele..

) ancak her platformda, kendi işlevi üzerine konuşulmalıdır diye düşünüyorum.
Keşke herkes sizin-sizin gibi bazı arkadaşlarımız gibi olsa ve ölçülü davransa ancak maalesef henüz Yurdumuz da mümkün görünmüyor..
Umuyorum beni anlarsınız, açıkçası anlayacağınıza da inanıyorum.
Sevgiler