Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Giriş Kayıt Ol




Konuyu Değerlendir
  • 2 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Squibb Load, namluda kurşun kalması nedir, nasıl fark edilir, ne yapılması gerekir.
#21
(29-03-2017, 01:37 AM)PersonalDefence demiş ki:
Alıntı: Y.Otomatikle arka arkaya 2'li 3'lü atışlar risk oluşturur. Güvenilmez fişekle mecbur kalınmadıkça denemeye gerek yok. 


Atışların bilinçli yapılması halinde ardı ardına 2'li ya da 3'lu atışların risk oluşturacağını düşünmüyorum. 

Çünkü zayıf patlama ile ortaya çıkan squib load sonucu zaten kovan tahliyesi gerçekleşemeyeceği için tutukluk ortaya çıkacak ve atıcı istese de namluda kalan merminin üzerine ikinci atışı yapamayacaktır. 
 Haklısınız, Y.otomatik tutukluk yapar, tahliye etmez. Dediğiniz gibi Pompalı'da olması daha çok olası.
Saygılar
 
Alıntı

#22
(29-03-2017, 12:49 AM)gunman demiş ki: Sayın Ahmet Özalp,

Öncelikle barut aquila. Cheddite'in barutu. Maxam ile ilgisi yok.

1,5 ile 1,6 arası fark kabul edilebilir olandan fazla. Aynı parti içinde bu kadar fark olmamalı. Ayrıca genel olarak kurşun dolularında yavaş yanışlı barutların kullanıldığını ve Aquila barutun renginin yanma hızı yavaşladıkça koyulaştığını göz önüne alırsak barut yavaş yanışlı barut(muhtemelen Aquila L) ve bu fişeklere de bu duruma göre az barut konmuş.

Kurşun gualandi tipi yerli ama kaliteli değil. Markasını tahmin ediyorum ama belirtmeyeceğim. İki kurşun arasında bile görüntü olarak en azından fark var. Gualandi kurşunda kurşunu slug namludan tersinden namluya sokabilirsiniz. Yani kurşunun alt tarafı daha dardır. Yerli iyi üretimde de bu böyledir. Resimdeki eğer tahmin ettiğim markaysa alt kısmı geniştir ki bu zaten orijinal dizayna da uygun değildir.

Gualandi çekirdekler yapısı itibariyle döküm üretilir. O yüzden gramajı kullanılan alaşıma göre tam tutmayabilir.  Ağırlık farkı da bu yüzden.

Fişekte barut var mı tartarak anlamak görüldüğü gibi zor. İçinde barut  var olduğu kesin bir tane bulunup, diğer bozulmamış fişeklerin kurşunlarını içeri iterek çökme var mı yok mu bakmak ve bu örnek fişekle kıyaslamak bir çözüm. Ama imalatçıların bu anlamda şeffaf kovan kullanmaları, kovan metalini de 16 mm'den uzun tutmamaları en iyi çözüm.

Sayın gunman,
Kullandığım Tartı bu işe pek uygun değil. 0.1 değil 0.01 gm hassasiyetinde bir tartı kullanmalıydım. Barut miktarları arasında ilk bakışta görünen 0.1 gm fark, çok daha az  olabilir. (1.56-1.54=0.02) durumunda yine aynı sonuçlar okunacaktır. (0.01 hassasiyetinde bir tartı 0.1'den 10 kat maliyetlidir sanırım. Bir sefer kuyumcu terazisiyle tartıp, plastik ölçekle hacim belirleyip, ölçekle devam etmek daha ucuz bir çözüm.)
Kurşun ağırlığındaki fark döküm işçiliğinin kötü olduğunu düşündürdü. Aynı alaşımla aynı kalıpta bu kadar fark olmamalı.

Saygılar
 
Alıntı

#23
Sayın Ahmet Özalp,

0,01 hassasiyetli tartıyı ben üç sene önce 40 TL'ye almıştım. Halen dahi o kadar pahalı değil. Siz yazınca hassasiyetin 0,1 olduğunu fark ettim. Bu fişeğin barut kısmını affettirse de kalan bölümünü kurtarmıyor. Fişeğine kurşun koyacak firma aldığı modele dikkat etmeli. Piyasadaki memnuniyetsizlikler zaten her defasında farklı malzeme kullanılmasından kaynaklanıyor.
Bir de orijinal gualandi tipi çekirdeğin boyu bizimkilerden uzun ama burun kısmı daha kısadır. Bu nedenle de ağız kıvırması bizimkilerde çok derin oluyor. Resimlere dikkat ederseniz 1 mm kadar içeride olması yeterli olan uç kısmı oldukça derinde gözüküyor. Bunlar basıncın gereksiz yükselmesine, kovan ağzının yırtılmasına, aşırı tepmeye neden olan faktörler.
 
Alıntı
1 üye teşekkür etti:
Ahmet Özalp
#24
(29-03-2017, 07:22 PM)gunman demiş ki: Sayın Ahmet Özalp,

0,01 hassasiyetli tartıyı ben üç sene önce 40 TL'ye almıştım. Halen dahi o kadar pahalı değil. Siz yazınca hassasiyetin 0,1 olduğunu fark ettim. Bu fişeğin barut kısmını affettirse de kalan bölümünü kurtarmıyor. Fişeğine kurşun koyacak firma aldığı modele dikkat etmeli. Piyasadaki memnuniyetsizlikler zaten her defasında farklı malzeme kullanılmasından kaynaklanıyor.
Bir de orijinal gualandi tipi çekirdeğin boyu bizimkilerden uzun ama burun kısmı daha kısadır. Bu nedenle de ağız kıvırması bizimkilerde çok derin oluyor. Resimlere dikkat ederseniz 1 mm kadar içeride olması yeterli olan uç kısmı oldukça derinde gözüküyor. Bunlar basıncın gereksiz yükselmesine, kovan ağzının yırtılmasına, aşırı tepmeye neden olan faktörler.
Sayın gunman,
Söylediğiniz gibi son attığım 20 fişeğin ağızları 2 cm'e kadar yırtıldı, kessem 45-50 mm ancak kalacak, hepsini toplayıp çöpe attım. 
Saygılar
 
Alıntı
1 üye teşekkür etti:
gunman
  


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi