Konular: 1
Aldığı teşekkür: 1 mesajda 1
Verdiği teşekkür: 0
Sn lupus ne olacak şimdi silah nasıl tamir olacak.
Saygılarımla
Konular: 27
Aldığı teşekkür: 7 mesajda 7
Rep Puanı:
43
Sn.Lupus,
Benim merak ettigim konu boyle bir durumda yeni gelen frame tahminimce kendine ozel bir seri numarasiyla gelecek.
MKEK da yeni gelen frame uzerine diger parcalardaki yada ruhsattaki seri numarasini basiyor mu?
Ruhsata yeni numara isleniyor mu? Sakincasi yoksa bilgilendirebilirmisiniz.
Saygilar,
O yazınızı atlamışım pardon
Saygılarımla
Konular: 49
Aldığı teşekkür: 86 mesajda 106
Rep Puanı:
978
Böylesine kırılmış bir silahı alemyon kaynağı ve tesviye ile tamir ederiz boyarız orjinal olur diye adam kandırmak nasıl bir etik anlayışıdır?
Daha kırılan malzemenin ne olduğunu bilmiyorsun, hangi seri alemyon, 5000 mi, 6000mi 7000mi, hadi serisini bildin; misal 7076mı 6065mi, hangisi kaynak alır, hangisi kaynaklanamaz, ısıl işlemi tavı sertliği nedir, önceden sertlik verilmiş malzeme mi sonradan mı ısıl işleme girmiş, aynı malzemeden kaynak elektrodunu veya TIG için teli buldun hava boşluksuz soğutmadan doldurdun sonra da tezgahta tesviye ettin diyelim;
o parçanın ilk şarjör denemesinde kaynakladığın yerden kopup atış yapanın gözünden içeriye beynine girmeyeceğini nasıl biliyorsun?
Hadi iki şarjörde kendin denedin kırılmadı, yarın çat diye kırılıp birini yaralamayacağının nasıl garantisini verebilirsin?
Kırılan yer yük görmeyen kozmetik bir yer değil, geri tepmenin tam gücüyle bindiği yer, orjinal dövme doludan işleme malzeme dayanmamış kaynak nasıl dayansın? O zaman silahları komple kaynaktan yapalım olsun bitsin...
Cehalet mutluluktur diyoruz tepki alıyoruz, adam ya cahil, bilmediğinden aluminyum gövde yatağını kaynakla doldururum boyarım gider diyor, ya da inanmak istemiyorum ama daha da kötüsü; bilerek umursuzca birilerinin canına kast ediyor...
Ayıptır...
Sn barış merakımı ve cahilliğimi mazur görün alemyon nasıl bir metal hiç duymadım bir alaşımmı acaba. İnternette yazdım karşılığı olarak " sonuç bulunamadı acaba alüminyum mu demek istediniz" diye bir yazı çıktı. Rica etsem biraz açıklarmısınız.
Saygılarımla
Ne bileyim efendim anlamayınca sorma gereği hissettim. Malumunuz bilmemek değil sormamak ayıp. Bende kii de dıdanak işte

Saygılarımla